10. maaliskuuta 2017

Lämpööö

Holaaa!

Tänään oli ensimmäinen oikea hellepäivä. Semmosta +26 astetta näytti elohopea. Aiemmat päivät ovat olleet vaan about +21 ja tosi kova tuuli, mutta tänään tuuli oli lämmin ja lempeä. Päivähän ei voi alkaa muuta kuin hymyilemällä, kun aurinko paistaa, on lämmin ja käveleskelet rantaa pitkin töihin. Tosiaan puolet työmatkasta taittuu hiekkarantaa pitkin. Tähän aikaan vuodesta Fuerteventuralla ei yleensä ole korkeita lämpötiloja, koska kesä ei ole vielä kunnolla alkanut, joten päivän lämpötila on tasaisesti vähän päälle +20 astetta. Siksi tämän päivän helle olikin positiivinen yllätys.

Matkalla työmaalle
Corralejon satama ja Lobos-saari

Fuerteventuran rannikko on pitkälti mustaa laavakiveä, mutta hiekkarantojakin löytyy. Corralejossa on kiitettävästi hiekkaista rantaa ja Fuerteventuran eteläosassa on noin 25 km pitkä hiekkaranta. Maasto täällä on aika karua, oikeastaan ainoat huomattavasti vihertävät kasvit ovat kaktukset ja palmut. Ainakin näin ensinäkemältä matkalla Puerto del Rosariosta Corralejoon tuli tällainen vaikutelma. 

Yläpuolella olevassa kuvassa näkyy "vuori", joka on Lobosin korkein kohta. Lobos on tulivuoren synnyttämä autiosaari Fuerteventuran vieressä. Siellä ei ole asutusta ja maasto on karua. Turisteille järjestetään venekuljetuksia saarelle ja tarkoituksenani olisikin jonain päivänä käydä siellä.

Sataman lähellä, hieman piilossa, sijaitsee työpaikkani Pulaumi. Pulaumi on erittäin sympaattisen näköinen puoti ja aivan omistajiensa oloinen, rento ja tyylikäs. Nämä ensimmäiset päivät ovat menneet hieman tutustuessa toisiimme Ilan ja Mishan kanssa sekä pohtiessa mitä kaikkea voisin tehdä. Toissapäivänä aloitimme inventaarion, tänään ja eilen olen askarrellut hintalappuja ja hinnoitellut tuotteita. Kyllä, hintalaput tehdään melkein kokonaan itse. 

Siellä se symppispuoti on😍

Osa ajasta on kulunut kuunnellesa Ilan ja Mishan juttuja. Ila vastaa enemmän suunnittelusta ja luomispuolesta, hän piirtää ja ideoi kuvat sekä väritykset vaatteisiin. Misha hoitaa enemmänkin yrityksen talouspuolta, hän on opiskellut aikoinaan muun muassa kansainvälistä taloutta. Oli mielenkiintoista kuunnella, kun Misha kertoi verotuksesta Kanarian saarilla sekä muissa maissa myymisen hinnoittelusta ja veroista. 

Kassan takana Misha
Vaatteiden lisäksi Ila ja Misha myyvät ystäviensä tekemiä koruja ja muita pieniä tavaroita
Päivät ovat kuluneet rennosti. Siestaan tottuminenkin on vienyt yllättävän vähän aikaa, ja oikeastaan tuntuu mukavalta, että työpäivän välissä on mahdollisuus käydä rauhassa syömässä ja vaikka nukkumassa päikkärit. Melkein toivoisi Suomen kiireiselle ja jämptille työmentaliteetille samanlaista rauhoittumisaikaa, mutta toisaalta on niin kasvanut ja tottunut siihen kulttuuriin, että olisi vaikea kuvitella Suomessa ja suomalaisilla samanlaista perinnettä. Onhan se toisaalta selkeää, että työt tehdään pois alta ja sitten on vapaata. Näin karkeasti ajateltuna 8h työpäivää.

Työpäivän jälkeen 

Kun työpäivä on illalla pulkassa, alkaa olla jo pimeää. Aurinko paistaa täällä vajaa 12h päivästä, sen verran lähellä päiväntasaajaa ollaan. Pimeys koittaa nopeaa. Kuu paistaa suoraan ylhäältä ja tähdet näkyy, ei huono. Ensimmäisinä päivinä piti hieman miettiä töihin mennessä ja töistä tullessa, että mikähän risteys se oli mistä piti kääntyä, mutta vain kerran olen käynyt hieman pitemmän mutkan. Nopeasti oppi reitin sekä rannan että Main Streetin (keskuskatu) kautta. 

Ylemmässä kuvassa sataman takana himmeästi näkyvä "vuoristo" on Lanzarote. Veneellä Corralejosta Lanzarotelle menee noin puolisen tuntia. Sekin sisältyy kuukauden to do -listalle ehdottomasti. 

Tällä hetkellä Kanarian saarilla on meneillään ilmiö nimeltä calima. Se on kaakkoistuuli, jonka mukana tulee Saharasta hiekkapölyä. Tästä syystä muun muassa horisontti ei näy selkeästi ja ilma on sakeaa. Talvisin sen vaikutus lämpötilaan ei ole ns. haitallinen, mutta kesäisin se kuulemma tekee tukalan kuumat helteet ja kuivan ilman. Mahdollisesti tämänkin päiväinen helle oli caliman vaikutusta. 

Pitkääkin pitempi kotikatu. Caliman huomaa myös lamppujen ja kuun valossa, kun se on sumea ja tuntuu, kuin olisi huono näkö.
Vaaleaverikkö ja helposti palava ihminen toivoo, että helle jatkuisi vielä pitkään😎 Viikonloppuna on kuitenkin mahdollisesti taas viilenemään päin, onneksi on pitkääkin vaatetusta mukana.

Joka tapauksessa, let's hope for the best!

Ciao!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti