27. maaliskuuta 2017

Lanzarote

Holaaa!

Viimeinen kokonainen viikonloppu on taputeltu. Hassua ajatella, että tasan viikon päästä olen jo matkalla Suomeen! Samalla ajatus tuntuu kyllä kieltämättä aika mukavalta😊

Viikonloppu meni maakuntamatkaillessa ja marathon-skype-puheluita soitellessa. Lauantaina päätin käydä Lanzarotella. Se on siis vain puolen tunnin venematkan päässä Fuerteventurasta. Pinta-alaltaan hieman pienempi saari, mutta turistikohteena yhtä iso. 

Takana näkyy Fuerteventura✌
Jonkun verran etsin tietoa siitä, mitä Lanzarotella kannattaisi tehdä, mutta suurin osa niistä sijoittui saaren muihin kuin eteläosaan. Tarkoituksena oli käydä itäosassa sijaitsevassa kansallispuistossa, missä näkisi tulivuoren Timanfayan, jossa on aktiivista toimintaa. Aamuni kuitenkin hieman venähti, joten pääsin lähtemään vasta puolen päivän aikaan. Viimeinen lautta takaisin Fuerteventuralle lähti klo 18, joten minulla oli vain noin viisi tuntia aikaa. Päätin siis, että en lähde kokeilemaan onneani espanjalaisilla venyvillä aikatauluilla ja pysyin vain Playa Blancassa, jonne lautta saapui ja lähti. Ihan vain sen takia, etten joutuisi koko ajan vahtimaan kelloa tai missaisi lauttaa. Sää oli suotuista, ei kovaa tuulta ja aurinkokin paisteli suurimman osan ajasta.

Playa Blanca oli melkein täysin turistikaupaunki, eikä mielestäni mitenkään erikoinen kohde. Täytyy sanoa, että mieluummin olen täällä Corralejossa kuin Playa Blancassa. Yksi asia oli kuitenkin mieluisampi; en tiedä olivatko ne vartavasten kasvatettuja vai ei, mutta siellä oli paljon enemmän palmuja ja kaktuksia kaupunkikuvassa kuin Corralejossa. Plus meri näkyi eri tavalla Lanzarotelta katsottuna kuin Fuerteventuralta, ehkä johtunee siitä, ettei Lobos-saari peittänyt horisottia yhtä paljon. 

"Aavanmeren tuolla puolen, jossakin on maa"
Pyöriskelin kauppakadut ja kojut läpi, muuta ihmeellistä siellä ei tullut tehtyäkään. Periaatteessa ehkä olisi ehtinyt käydä Timanfayalla, mutta viikonloppuna bussitkaan eivät kulje yhtä useasti kuin viikolla, ja kun oli yksin liikenteessä, niin koin paremmaksi jättää sen välistä. Lanzaroten nähtävyydet varmaankin kerkeäisi kiertää, jos aikaa olisi koko päivä ja vuokra-auto, jolla kulkea. Esimerkiksi pohjoispuolella olisi mielenkiintoinen Jameos del Aqua, jossa on maanalaisia laavaluolia ja -tunneleita. Tosin niihin on rakennettu baareja ja ravintoloita turisteille. 

Satamaa ja palmupuita 👌


Oli kuitenkin mukava visiitti Playa Blancalla ja tulipahan kulutettua yksi päivä järkevästi. Ja voi ainakin sanoa, että on käynyt Lanzarotellakin! 😃 
Etäisyys Lanzarotelta Fuerteventuralle muuten näytti isommalta kuin toisinpäin. Lanzaroten eteläosan korkeilla vuoristoilla saattaa olla tekemistä asian kanssa. 

Sunnuntaipäivä menikin hieman koulutehtäviä tehdessä ja vain oleskellessa. Alun perin suunnittelin, että olisin viettänyt päivän rannalla, mutta sen verran oli pilviä taivaalla, että en sitten viitsinyt lähteä ottamaan aurinkoa. 

Toivotaan, että viimeiseksi viikoksi tulisi vielä hellepäiviä, jotta saisi viimeiset rusketukset pintaan 😎

Lauantai-illan auringonlasku
Näihin kuviin, näihin tunnelmiin tällä kertaa.

Ciao!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti